Publicat 29/11/2019 21:28:34 +01:00CET

El Govern treballa en un projecte industrial amb Nissan per a la planta de Barcelona

La ministra en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, atén als mitjans de comunicació a la seva arribada al XXIV Trobada d'Economia de S'Agaró (Girona) a 29 de novembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Maroto: "Nissan és una marca que confia a Espanya i ho ha demostrat"

S'AGARÓ (GIRONA), 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha afirmat aquest divendres que el Govern està treballant amb la direcció i els treballadors de Nissan un projecte industrial per a la planta de Zona Franca de Barcelona.

"Estem treballant en un projecte industrial que doni continuïtat a una planta longeva i signe d'identitat com és la de Zona Franca. Confio que, amb aquest treball amb l'adreça i sindicats, puguem convèncer, atreure i seguir sent eix generador d'ocupació i riquesa", ha dit Maroto en declaracions als mitjans prèvies a la seva intervenció en el XXIV Trobada d'Economia de S'Agaró.

La ministra ha incidit que l'objectiu d'aquest projecte industrial és albergar un nou model i cercar alternatives perquè la planta de Zona Franca segueixi sent un "focus de riquesa i ocupació per a Catalunya".

Preguntada sobre si tem la venda de la planta, ha afirmat que no s'està treballant en aquesta direcció: "Crec que que Nissan és una marca que confia a Espanya i ho ha demostrat. Porta molts anys confiant a Zona Franca i Catalunya, i és important que segueixi en territori espanyol".

ATREURE MODELS I FABRICANTS

Maroto ha destacat que en l'agenda del Govern figura la modernització de la indústria automobilística: "Estem traçant oportunitats d'inversió amb Xinesa, Coreja i el Japó".

"L'important és mantenir les capacitats productives de Nissan i de la resta de la cadena de la indústria per atreure models i fabricants. Les oportunitats en el sector de l'automòbil són moltes", ha insistit.

Ha afirmat que el Govern té el compromís de mantenir l'ocupació i d'incrementar-la amb nous models i capacitats entorn dels vehicles alternatius, on altres països ja s'estan focalitzant per atendre als increments de demanda.

Fa uns mesos, 'Bloomberg' va publicar que la multinacional japonesa estava estudiant vendre les seves dues plantes europees, situades a Barcelona i el Regne Unit, cosa que la Generalitat nega.

Així, la consellera d'empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha afirmat en diverses ocasions que l'automobilística manté el seu compromís amb Catalunya, i ha posat d'exemple la inversió de 70 milions d'euros en una nova planta de pintura a Zona Franca.