ACORDS

El Govern tramita el llibre VI del Codi Civil de Catalunya sobre contractes i obligacions

Actualitzat 10/12/2013 18:52:21 CET

BARCELONA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l'avantprojecte de la primera llei del llibre VI del Codi Civil de Catalunya, que abordarà qüestions com les obligacions i els contractes, ha informat la Generalitat.

Amb aquest acord del Consell Executiu d'aquest dimarts s'establirà l'estructura del llibre VI, i s'aprovarà la regulació del contracte de compravenda, es modificaran i incorporaran els contractes regulats en lleis especials i es derogarà la compilació del dret civil de Catalunya.

El títol primer del text, que conté les disposicions generals, regularà les parts generals de l'obligació i del contracte tenint en compte els principis de la contractació que afecten als consumidors, establint les obligacions de comprador i venedor, el deure de pagar el preu per part del comprador i el principi de conformitat que ha de regir el contracte.

El títol segon contindrà els diferents tipus contractuals: actualització de la permuta, cessió de solar o aprofitament urbanístic a canvi de construcció futura; contractes de cultiu; l'arrendament rústic i de pastures, el contracte d'acollida d'ancians, entre d'altres.

El tercer recull altres fonts d'obligació i es preveu un títol quart per a la regulació de la responsabilitat extracontractual.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.