Publicat 05/11/2020 18:22CET

El Govern torna a declarar el Museu de Lleida d'interès nacional

L'església de Sant Josep del Museu de Lleida acull els fons artístics de l'època moderna (segles XVI- XVIII).
GENERALITAT DE CATALUNYA

LLEIDA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dijous l'acord del Govern que declara el Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal d'interès nacional.

La declaració arriba quatre anys després que el 2016 la Generalitat acordés aquesta distinció, que el 2019 va anul·lar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya quan va estimar el recurs contenciós-administratiu dels bisbats d'Osca i Barbastre-Montsó.

EL DOGC assenyala que la Comissió Executiva de la Junta de Museus de Catalunya va emetre, el passat 10 de juny, un informe favorable a la proposta de declaració del Museu de Lleida com a museu d'interès nacional.

El Museu de Lleida, inaugurat l'any 2007, l'integren tres col·leccions: la de l'antic Museu Diocesà, la d'arqueologia de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la del tresor de la catedral de Lleida.

"Aquestes peces estel·lars, que són fites de la història de les terres ponentines, es veuen contextualitzades per una amplíssima col·lecció d'altres objectes que permeten entendre tot un món cultural i la seva evolució", ha recollit l'acord.

El text ha precisat que el museu és un equipament patrimonial indispensable per entendre les Terres de Ponent i, en conseqüència, per a una comprensió global de Catalunya i dels territoris vinculats a la seva cultura.

Contra l'acord es pot interposar un recurs potestatiu de reposició al Govern en el termini d'un mes, o bé un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés