El Govern i el sector acorden un model català per a la futura Política Agrària Comuna

El Govern i el sector acorden un model català per a la futura PAC
Europa Press
Publicat 5/12/2018 15:25:18CET

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura i representants del sector han acordat en la Taula Agrària celebrada aquest dimecres defensar des de Catalunya l'aplicació de les ajudes de la futura Política Agrària Comuna (PAC), que s'aplicarà en el període 2021-2027, a través de l'elaboració d'un pla estratègic català.

"La proposta que ens presenta Europa no ens agrada. És perden fons i capacitat des de Catalunya per distribuir-los d'una manera equitativa d'acord amb el model agrari català", ha dit la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, en roda de premsa posterior a la Taula Agrària, que ha comptat amb representants d'Unió de Pagesos, Jarc i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (Fcac).

Jordà ha mostrat el seu desacord amb la distribució de les prioritats del marc financer plurianual proposat per la Comissió Europea (CE), que representa una reducció dels fons per a polítiques agràries i de les polítiques de cohesió social i econòmica a favor d'altres programes: "En sortim perdent tots els ciutadans europeus".

Ha lamentat que la proposta de la CE implica un reequilibri de les responsabilitats entre Europa i els estats membre amb el "pretext" de simplificar el procés, si bé ha defensat la necessitat de regionalitzar els fons i que els plans estratègics els estableixin les comunitats per assegurar una gestió més eficient.

"L'Estatut ens dona competències exclusives en agricultura i ramaderia. Reclamem un pla estratègic català perquè estem en disposició de fer-ho", ha reafirmat, després d'afegir que l'objectiu és donar millor resposta a les especificitats del sector català, perquè, ha dit, l'alternativa és un pla únic a nivell estatal que comportarà una unificació de criteris.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.