Publicat 31/5/2019 10:41:59 +02:00CET

El Govern es reuneix de manera extraordinària per demanar a la Fiscalia que retiri les acusacions als presos

El Govern es reuneix de forma extraordinària per demanar a Fiscalia retirar les acusacions als presos
GENERALITAT

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern s'ha reunit aquest divendres de manera extraordinària per demanar formalment a la Fiscalia General de l'Estat que retiri totes les acusacions contra els dirigents sobiranistes encausats i la llibertat dels presos després de l'informe del grup de treball sobre Detenció Arbitrària de l'ONU, que demana l'alliberament immediat de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras.

La reunió ha començat a les 9.00 hores al Palau de la Generalitat i a les 11.30 la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, compareixerà davant els mitjans per explicar els acords d'aquest Consell Executiu extraordinari.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar aquest dimecres que, després de l'informe de l'ONU, enviarà una petició formal a la Fiscalia a través del fiscal superior de Catalunya.

Per fer-ho, el Govern s'acollirà a la Llei 50/1981, que regula l'estatut orgànic del Ministeri Fiscal, i la Generalitat assegura que li permet adreçar-se formalment al fiscal general de l'Estat a través del fiscal superior de Catalunya, que actualment és Francisco Bañeres.

Així, en la reunió s'aprovarà aquesta petició perquè la Fiscalia insti "el Tribunal Suprem i la resta d'òrgans judicials" a retirar les acusacions.