Publicat 03/12/2021 11:57CET

El Govern retira la suspensió d'activitat a les tres plantes de derivats d'Iqoxe (Tarragona)

Archivo - Arxiu -  Planta de derivats d'Iqoxe
Europa Press - Archivo

TARRAGONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat ha aixecat la suspensió d'activitat a les tres plantes de derivats de l'òxid d'etilè i òxid de propilè de l'empresa Iqoxe a la Canonja (Tarragona), les U-350, U-2500 i U-2360, tancades des de l'accident del dia 14 de gener del 2020.

La decisió s'ha pres després de comprovar que les instal·lacions "compleixen tota la normativa vigent" en matèria de seguretat industrial i verificar la implementació de mesures addicionals de seguretat, segons un comunicat de la Generalitat d'aquest divendres.

El Govern també ha concretat que la instal·lació accidentada --que utilitzava una tecnologia diferent-- està desmantellada i "no tornarà a operar".

A més dels requisits que estableix la normativa, durant la tramitació s'han introduït millores a les plantes, "com la bunquerització de la sala de control, la instal·lació de sistemes per interrompre el procés productiu" o l'increment dels equips de detecció i extinció d'incendis.

INFORMES I INSPECCIONS

En l'àmbit de les mesures que preveu la normativa, "s'ha requerit a l'empresa la reelaboració de l'informe de seguretat i del dictamen de seguretat", documents que exigeix la normativa per autoritzar l'activitat dels establiments industrials químics de risc.

També s'ha exigit, d'acord amb la normativa, una nova inspecció de "tots i cadascun dels equips de pressió de la planta".

La Conselleria d'Empresa i Treball ha assenyalat que "manté obert l'expedient informatiu per determinar les causes de l'explosió" de la planta de derivats de l'òxid d'etilè U-3100, que l'empresa Iqoxe tenia a la Canonja (Tarragona).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés