Actualitzat 8/6/2014 10:06:48 +00:00 CET

El Govern rep 140 sol·licituds per a les 24 places del cos tècnic de la Hisenda pròpia

Una part prové de personal d'Hisenda a Catalunya, amb experiència en IVA i IRPF

BARCELONA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha rebut 140 sol·licituds per a les 24 places que va convocar per al que serà el primer cos tècnic de gestors tributaris de Catalunya, que recaptarà els impagats d'impostos propis i cedits, i també s'encarregarà de dissenyar els processos per desenvolupar la futura Hisenda pròpia.

Fonts pròximes al Govern han explicat a Europa Press que les sol·licituds han tingut bona acceptació entre el personal de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) a Catalunya, el que és beneficiós perquè es tracta de persones amb experiència en procediments de recaptació executiva i en grans impostos com IVA i IRPF, sobre els quals l'ATC no treballa.

Els sol·licitants provenen de la Generalitat i de personal d'Hisenda a Catalunya, i, tot i que una part dels aspirants va haver de ser descartat per no complir els requisits, el Govern està satisfet perquè es cobriran totes les places amb garanties.

El concurs, que preveu completar-se en les pròximes setmanes, estava obert a funcionaris de la Generalitat i d'altres administracions públiques amb experiència en matèria tributària i coneixement de la llengua catalana.

El cos estarà format per 15 gestors, dos subinspectors i set experts en gestió, recaptació i inspecció de tributs, i es repartiran en les delegacions territorials que l'ATC té en les quatre províncies catalanes, així com en els serveis centrals.

Aquestes 24 places s'emmarquen dins del pla per reforçar l'ATC amb vista a dotar-la del personal necessari perquè la Generalitat estigui en disposició de recaptar els impostos que es generen a Catalunya.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  Quatre detinguts per voler matar dos veïns de Tarragona mitjançant un sicari

 3. 3

  La Plataforma per la Llengua demana a TV3 que "s'aturi la castellanització" de la cadena

 4. 4

  Detectat un brot amb cinc positius a Matadepera

 5. 5

  La Cambra de Barcelona eleva la caiguda del PIB català al 10,3% el 2020 i al 13% amb rebrot