El Govern reformularà el Consell Nacional de les Dones de Catalunya en el seu 30è aniversari

Actualitzat 20/10/2018 18:20:14 CET
Elsa Artadi en el Consell Nacional dels Dons de Catalunya
GENERALITAT

   LLEIDA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

   La consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dissabte a la Seu Vella de Lleida que el Govern està preparant mesures per reformular el Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), a les portes de la celebració del seu 30 aniversari, el proper any.

   Artadi ha presidit el Ple del Consell, on ha anunciat que l'Executiu modificarà el decret que regula aquest òrgan perquè es converteixi en una "veritable àgora del feminisme" i es vinculin les polítiques, ha informat la Generalitat en un comunicat.

   "Entenem que això és la veritable col·laboració publico-privada entre les entitats, les empreses, les persones que treballen cada dia i l'administració", ha assenyalat Artadi.

   La modificació d'aquest decret permetrà a l'entitat "ser més àgil, fomentar la participació i sobretot que sigui una via de canalització del que és l'activitat política, que li donarà més solidesa".

   El CNDC ha de servir, segons la consllera de la Presidència, "perquè hi hagi una xarxa, perquè entre les diferents entitats tothom sumi, que ajudi per poder treballar conjuntament en xarxa".

   A més, ha anunciat la creació de nous grups de treball entorn dels mitjans de comunicació "per empoderar a la dona, però també perquè els mitjans de comunicació serveixen com una veritable eina transformadora".

   També ha explicat que s'està avançant en la concreció del Pacte Nacional Contra la Violència Masclista i s'està treballant en la possibilitat d'atorgar un distintiu d'excel·lència a les empreses que incorporin la igualtat en la seva cultura, i el règim sancionador per assegurar que es compleixi.