Actualitzat 30/03/2017 08:53 CET

El Govern recopila en un informe les mesures que sorteja les suspensions del TC

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha recopilat en un informe les mesures amb les quals està sortejant les suspensions de lleis catalanes per part del Tribunal Constitucional (TC), donant així resposta a una moció de JxSí aprovada al Parlament que insta l'Executiu català a detallar les iniciatives que està portant a terme per blindar la legislació de Catalunya.

L'informe, recollit per Europa Press, està rubricat pel conseller de Justícia, Carles Mundó, que explica que el Govern està treballant intensament a través de mesures, accions i legislacions per "deixar sense efecte pràctic la suspensió del TC" i assegurar els drets socials de tots els catalans.

En primer lloc, el conseller recorda que el TC va suspendre diversos preceptes de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència habitacional i la pobresa energètica, i concreta que el Govern està ultimant una llei alternativa: ha sotmès a informació pública l'avantprojecte i ha rebut les al·legacions dels partits i els agents del sector.

Per mitigar els efectes de la suspensió del TC, Mundó assenyala que el Govern ha creat la Direcció Operativa d'Actuacions Urgents en Matèria d'Habitatge per "millorar el procediment d'atenció" dels casos de risc més alt d'exclusió residencial.

A més, ha creat una nova prestació complementària per a famílies a la vora del desnonament de la qual ja s'han registrat 175 beneficiaris, ha reforçat les ajudes socials per pèrdua d'habitatge amb més de 100 milions d'euros, ha potenciat la cessió de pisos d'entitats financeres --aconseguint més de 3.660-- i ha impulsat un fons d'habitatges de lloguer social.

També ha posat en marxa un programa per assumir el 60% del cost del lloguer en casos d'urgència --el 40% restant, els ajuntaments-- i ha realitzat 1.496 intermediacions hipotecàries.

IMPOST SOBRE HABITATGES BUITS

També detalla que el Govern està aplicant una altra llei inicialment suspesa, la 14/2015 de l'impost sobre habitatges buits, perquè finalment el TC va aixecar la suspensió i tots els seus preceptes s'estan executant.

Sobre la Llei 12/2014 de l'impost d'emissió d'òxids de nitrogen produïda per l'aviació comercial, Mundó assegura que "està en vigor, pel que no és necessari fer un nou projecte de llei".

En la mateixa situació es troba l'impost sobre l'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produïda per la indústria i l'impost sobre la producció d'energia elèctrica d'origen nuclear, afegeix.

A més, avisa que el Govern manté el seu compromís "ferm" de desplegar efectivament la Llei 17/2015 d'igualtat efectiva de dones i homes, així com de desenvolupar íntegrament tots els seus preceptes, al marge del TC.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés