Publicat 25/4/2020 16:10:18 +02:00CET

El Govern recomana treure els nens al carrer amb dos horaris segons l'edat

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareix després del Consell Executiu extraordinari
TV3

Proposa que els nens fins els 6 anys surtin d'11 a 13 i que la resta surti de 16 a 18

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat que els pares treguin els seus fills a passejar aquest diumenge --primer dia en què està permès pel Govern central durant el confinament pel coronavirus-- amb dos horaris segons l'edat, per evitar grups i, sobretot, aglomeracions.

Proposa que d'11 a 13 surtin famílies amb nens de fins els 6 anys i que de 16 a 18 surtin amb menors de 6 a 14 anys, ha dit aquest dissabte en roda de premsa després d'un Consell Executiu del seu govern.

Torra planteja que els catalans ho facin així sempre que surtin amb els seus fills, ja que el Govern estatal no ha marcat franges horàries.

Ha tornat a demanar a l'Estat que la Generalitat recuperi competències durant la pandèmia i creu que "no pot ser que el Govern no pugui ni fixar les franges horàries" per evitar que surtin al carrer tots alhora.

ESTÀ EN JOC "LA SALUT DE TOTS"

Per això ha defensat "criteris de sentit comú" per aprofitar bé l'oportunitat que els nens passegin, i ha demanat a les famílies que ho pensin aquest dissabte a la tarda.

"La salut de tots depèn de com tots gestionem la nostra mobilitat, les nostres decisions", per la qual cosa ha insistit a marcar pautes familiars, ja que encara hi ha confinament.

"Per favor, resseguiu les recomanacions que us fa el Govern de Catalunya. La salut de tots depèn del confinament de tots", ha afegit.