El Govern reclama a Acciona 38,42 milions per l'ATLL i rebutja indemnitzar-la

Seu d'Acciona
ACCIONA - Archivo
Publicat 8/11/2018 16:44:41CET

Estima que la concessionària ha obtingut uns ingressos de 912 milions

BARCELONA, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de suport a la liquidació del contracte d'adjudicació del servei d'abastament d'aigua en alta d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), creada per la Generalitat, ha conclòs que la concessionària d'aquest contracte, un consorci liderat per Acciona, haurà de tornar al Govern un total de 38,42 milions d'euros i rebutja una indemnització per danys i perjudicis, que creu que només podria ser aplicable si una de les parts hagués estat declarada culpable, "cosa que no s'ha produït".

La Comissió, integrada per les conselleries de Territori i Sostenibilitat i d'Economia i Hisenda, el Gabinet Jurídic de la Generalitat i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es va crear el darrer mes de juliol i després de nou sessions de treball ha determinat l'abonament d'aquests 38,42 milions, una quantitat que ja ha estat comunicada a la concessionària, que compta ara amb 10 dies de termini per presentar al·legacions, segons ha informat la Generalitat en un comunicat aquest dijous.

Per calcular aquesta quantitat, la Comissió ha considerat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 22 de juny del 2015, que declarava nul·la l'adjudicació.

Aquestes xifres contrasten amb els més de 1.000 milions que el consorci liderat per Acciona reclama a la Generalitat per la liquidació del contracte de l'ATLL, que proveeix d'aigua potable en alta a més de 4,5 milions de catalans.

En concret, els informes pericials obtinguts per Acciona xifren en 305 milions d'euros la liquidació del contracte de gestió del servei de proveïment d'aigua en alta, als quals se sumen 769 milions per danys i perjudicis.

D'aquesta manera, la compensació total que la Generalitat hauria de pagar segons aquests informes ascendiria a 1.074 milions d'euros, sense computar la deducció de les provisions per liquidació ordinària del contracte i que és d'uns 38 milions d'euros.

La Comissió ha indicat que la concessionària, a data del 31 de desembre del 2018, haurà obtingut uns ingressos aproximats de 912,6 milions d'euros per ingressos de subministrament d'aigua i venda d'energia elèctrica.

Els seus càlculs sobre la liquidació inclouen els costos d'explotació i un marge industrial sobre els costos d'operació d'un 10%, més el cost de les obres executades, el cànon inicial i els cànons anuals satisfets, a més de l'interès legal sobre el cànon inicial pendent de recuperació.

En total, la Comissió xifra en un total de 874,17 milions les despeses que corresponen a la Generalitat, la qual cosa restada als ingressos obtinguts per la concessionària presenta un resultat negatiu de 38,42 milions per retornar per part del consorci liderat per Acciona.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.