Publicat 2/4/2019 12:02:53 +02:00CET

El Govern qualifica de "profund fracàs" les polítiques de Sánchez contra la temporalitat

Atur.- El Govern titlla de "profund fracs" les polítiques del Governo  contra
EUROPA PRESS

Destaca que ha estat "el mar més discret des del 2013"

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha qualificat de "profund fracs" les polítiques del Govern espanyol vinculades a la lluita contra la temporalitat i la precarietat laboral.

En declaracions als mitjans aquest dimarts, Ginesta ha reaccionat a les dades de l'atur que han publicat aquest dimarts el Ministeri de Treball, que indiquen que a Catalunya ha baixat l'atur en 902 persones al mar, la qual cosa representa una mínima baixada del 0,23% i situa el total de desocupats en 395.740.

Ginesta ha explicat que hi ha hagut una desacceleració de la contractació --el 84,8% dels contractes han estat temporals i el 15,2% indefinits--, la qual cosa ha atribut a "les modificacions legislatives que es van fer a finals d'any, amb la supressió de determinades modalitats de contractació, que incentivaven la contractació indefinida en pimes".

Ha afirmat que aix és una mala notícia i ha desitjat que el govern que surti de les eleccions del 28 d'abril "tingui més encerts en el que té a veure amb la modalitat de contractació i amb estabilitzar les persones en el mercat de treball".

SETMANA SANTA I LA UE

Pel que fa a la dada general d'atur a Catalunya, Ginesta ha sostingut que la del mar ha estat "una reducció d'atur més lenta a la qual s'estava acostumat aquests darrers mesos i anys" i ho ha atribut al fet que la Setmana Santa no ha caigut a finals de mar i principis d'abril com en anys anteriors.

També ha explicat que Catalunya és una economia globalitzada i connectada amb el món i amb la Unió Europea, i "no és aliena a les tendncies globals" de desacceleració del creixement de l'ocupació.

Ha destacat que aquest mes "és el mar més discret des del 2013" i ha assegurat que estaran atents al que pugui passar en els propers mesos.

També ha lamentat que el collectiu dels joves i les dones "pateixin més l'impacte" d'aquesta desacceleració i ha afegit que hauran d'estudiar la planificació de polítiques actives de la Generalitat, "perqu all on l'Estat no legisla i no produeix normes que protegeixen aquests collectius" el Govern pugui fer polítiques de discriminació positiva.