El Govern promou el turisme cultural de Catalunya a Hong Kong (Xina) amb SomCultura Tour

Publicat 1/8/2019 18:50:25CET
Imatge de turistes a Barcelona
CEDIDA - Archivo

BARCELONA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

El Govern, a través de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) de la Generalitat, ha presentat a Hong Kong (Xina) el llegat cultural de Catalunya amb la celebració de SomCultura Tour per promocionar el turisme cultural a la ciutat.

En el marc de l'Any del turisme cultural, el president de l'ACT, David Font, ha presidit l'acte davant d'un centenar d'operadors turístics, mitjans de comunicació i influents personalitats de Hong Kong i de Guangdong --una zona propera de la ciutat--, ha informat el Govern en un comunicat aquest dijous.

Font ha explicat que els qui visitin 'SomCultura Tour' podran veure un parc d'atraccions virtual 'Catalonialand', amb el qual viatjaran a Catalunya per gaudir de l'oferta cultural i d'oci, a través d'activitats com partits de futbol al Camp Nou, fer la seva pròpia obra d'art en un museu i visitar algun dels films del festival de Sitges.

Catalunya rep el 45,6% del turisme xinès que arriba a Espanya, que en el darrer any ha augmentat un 27,2% respecte a l'anterior, amb 135.000 visitants: "la Xina és un turista d'un elevat poder adquisitiu que arriba al nostre país tot l'any, la qual cosa afavoreix la desestacionalització", ha assegurat Font.

Els principals motius de turisme són la cultura, la gastronomia, els actes esportius i les compres, i Barcelona es troba com una de les principals destinacions amb més incentius per al públic.

SOMCULTURA TOUR

En 2018 SomCultura Tour va visitar altres ciutats com Washington (els Estats Units), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Hamburg (Alemanya) amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, París (França) amb el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, i aquest any a part de Hong Kong (Xina) s'ha visitat Valparaíso (Xile) amb Turisme de Barcelona i Londres.

Un dels productes destacats d'aquesta acció són les sis rutes que s'ofereixen a Catalunya, uns itineraris que proposen recórrer el territori per mitjà de la cultura, i on els usuaris podran descobrir quina ruta s'adecua millor al seu perfil a través del joc 'Legends of Catalonia'.