Actualitzat 08/08/2014 10:38

El Govern preveu vendes d'immobles per uns 130 milions abans d'acabar l'any

Salvador Estapé
GENCAT

Aquest 2014 vol trobar la futura seu de la Conselleria d'Economia

BARCELONA, 8 ago. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat confia a tancar vendes d'immobles per uns 130 milions d'euros abans d'acabar l'any per complir l'objectiu de captar ingressos per 400 milions aquest 2014, dels quals ja ha aconseguit 266 fins al juliol amb la venda de 17 edificis.

Així ho ha explicat en una entrevista d'Europa Press el director general de Patrimoni, Salvador Estapé, que ha assenyalat que aquest segon semestre es preveuen "operacions més petites i no lots de grans d'edificis", i en qualsevol cas a la capital catalana.

L'excepció respecte a importància és l'edifici de la Borsa de Barcelona, en venda des del 2011 --primer dins d'un lot d'immobles i després per separat-- i valorat llavors en 57,4 milions, i que el Govern manté entre els seus objectius, tot i que amb la voluntat d'adjudicar-lo buit.

TRASLLAT DE LA BORSA DE BARCELONA

Això requereix un acord amb la Borsa de Barcelona, que té dret d'ús de les instal·lacions fins al 2030, de manera que es traslladés; actualment estan en converses, però encara sense concreció, segons les dues parts.

"És l'actiu més important. El nostre desig seria poder-lo vendre perquè està molt ben situat i contribuiria al pla de vendes", ha constatat Estapé.

Fonts de la Borsa de Barcelona han explicat a Europa Press que tenen "la màxima línia de col·laboració amb la Generalitat", tot i que trobar un lloc alternatiu és complicat.

"Està en fase d'estudi, d'anàlisi, perquè la Borsa té una infraestructura que no és l'habitual, amb telecomunicacions i informàtica que no és fàcil d'encaixar; és complex", han afegit.

La Generalitat també té en venda l'antiga Conselleria de Treball, al carrer Sepúlveda de Barcelona, i també disponible per als inversors des de fa anys.

CONCENTRACIÓ

Estapé ha destacat l'objectiu del Govern d'"anar cap a una major concentració i evitar la dispersió i atomització d'espais" a les dependències administratives de la Generalitat.

Ha afegit que el fet que hagi quedat desert el primer concurs convocat per ocupar de lloguer un edifici d'entre 20.000 i 35.000 metres quadrats amb la Conselleria d'Economia --la seu a Rambla Catalunya ha estat venuda-- i altres dependències no canvia els plans de concentració.

Sobre aquest punt, ha explicat que al segon semestre voldrien trobar on ubicaran la seu d'Economia d'aquí a dos anys, quan s'acabarà el termini màxim per al trasllat: "Encara hi ha temps, però el temps passa ràpidament".

El pla de racionalització aprovat pel Govern també preveu la "clusterització" o agrupació en una zona de les seus d'alguns organismes, com els ens públics autònoms.

En aquest sentit, podrien concentrar-se prop de la Generalitat, a Ciutat Vella, i també podrien canviar d'ubicació per millorar rendiments econòmics l'Agència Tributària de Catalunya i l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés