Publicat 3/12/2019 15:44:53 +01:00CET

El Govern preveu portar el pressupost de la Generalitat 2020 al Parlament el proper mes de gener

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó (e) i la consellera de Salut, Benestar i Ciutadania, Alba Vergès (d) en roda de premsa posterior al Consell Executiu, Barcelona (Espanya), 3 de desembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que l'executiu català preveu portar el pressupost de la Generalitat 2020 al Parlament el proper mes de gener.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha relatat que el Govern treballa en l'avantprojecte del pressupost per recaptar el suport de "forces externes" a l'executiu, concretament els estan negociant amb els comuns.

La consellera ha afirmat que el Govern "va a la una" en la negociació de les finances catalanes i en la voluntat de comptar amb aquesta eina l'any vinent, perquè ara com ara la Generalitat funciona amb els pressupost del 2017.

Budó ha assegurat que el període electoral ha incidit en el calendari per poder negociar els comptes, ha explicat que després de les eleccions han reprès les negociacions i que el departament d'Economia treballa per elaborar una proposta en la qual "tothom se senti còmode" i que veuen predisposició per aprovar-lo.

"S'està treballant com a Govern perquè es pugui dur a terme aquest avantprojecte de pressupost, puguem presentar-lo públicament a final d'any i portar-lo al Parlament al gener. És el calendari mental que hem definit", ha conclòs.

TAULA DE PARTITS

Una altra de les dates que s'ha de concretar és quan es reunirà la taula de partits catalans que el president Quim Torra va anunciar que convocaria aquest any i que era una de les demandes tant dels socialistes com dels comuns per desbloquejar el conflicte polític a Catalunya.

La consellera ha explicat que encara no tenen una data tancada, però que estan parlant amb tots els partits de l'arc parlamentari per fixar-la: "S'està acabant de consensuar una data, però amb tota probabilitat es produirà durant la primera quinzena d'aquest mes".

En la passada roda de premsa després del Consell Executiu de dimarts passat, el Govern es trobava en la mateixa situació, contactant amb els partits però sense un dia marcat en el calendari per celebrar la reunió, tot i que llavors Budó va assegurar que la reunió se celebraria "durant els primers dies de desembre".