Actualitzat 15/12/2016 15:04:33 +00:00 CET

El Govern presenta un projecte de la CE per a la renovació energètica d'edificis públics

BARCELONA, 15 des. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Governació de la Generalitat ha presentat aquest dijous el projecte 'Sherpa' de la Comissió Europea (CE), que té per objectiu impulsar la renovació energètica dels edificis que utilitzen les administracions públiques del Mediterrani.

Segons ha explicat la Conselleria en un comunicat, el pressupost inicial de 'Sherpa' és de 3,5 milions d'euros i es destinarà a fer auditories de diagnòstic energètic, redactar els projectes de renovació i buscar les seves fonts de finançament final.

El pla preveu generar un 25% d'estalvi energètic i un 25% d'estalvi d'emissions de CO2, i afectarà 200 edificis dels vuit socis regionals que formen part del projecte, entre els quals es troben administracions d'Espanya, Itàlia, Grècia, França, Croàcia i Malta.

En el cas de Catalunya els socis col·laboradors són l'Institut Català d'Energia (Icaen), l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

S'estima que les administracions públiques catalanes utilitzen uns 20.000 edificis (16.000 els ens locals i 4.000 la Generalitat) que tenen un nivell d'eficiència energètica millorable per motius de falta d'informació, sensibilització, formació i finances, i governació.

L'Icaen, encarregat de gestionar el certificat d'eficiència energètica dels edificis de Catalunya, calcula que el consum anual d'energia del conjunt d'edificis i equipaments de la Generalitat puja a 100 milions d'euros anuals.

Per a la Generalitat, la iniciativa s'alinea amb la voluntat de la CE i de Catalunya de desenvolupar el mercat de la renovació energètica, impulsar l'energia neta i reduir el consum i l'emissió de CO2.