Publicat 24/01/2021 16:14CET

El Govern prepara un altre paquet d'ajudes a autònoms, treballadors en ERTO i sectors afectats

El vicepresident, Pere Aragonès, s'ha reunit aquest diumenge amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i la secretària d'Economia Natàlia Mas.
VICEPRESIDENCIA DE LA GENERALITAT

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

El Govern prepara un nou paquet d'ajudes trimestrals directes a autònoms, pimes, treballadors en ERTO i sectors afectats per la crisi de la Covid-19, en què treballa des de fa dues setmanes al costat dels sindicats i les patronals.

La Generalitat "farà un esforç pressupostari extraordinari per disposar de crèdit" per llançar aquestes ajudes a curt termini, tenint en compte que Catalunya està en un context social i econòmicament crític per la pandèmia, han informat fonts de la Vicepresidència.

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, s'ha reunit aquest diumenge amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per "continuar treballant en el disseny del nou esquema d'ajudes", al costat d'altres càrrecs de la Generalitat.

El vicepresident i els dos consellers ho portaran aquest dilluns al matí al Consell de Diàleg Social, per "posar en comú i acabar de consensuar amb els agents socials" la iniciativa, de què el Govern n'informarà amb posterioritat.

DESTINATARIS

Les noves prestacions aniran dirigides a quatre col·lectius: els treballadors autònoms, les petites i mitjanes empreses, els treballadors afectats per un expedient de regulació d'ocupació (ERTO) i els sectors més afectats per la pandèmia.

Les ajudes a autònoms es concediran per donar més suport a "aquelles persones que han vist més reduïts els seus ingressos", com ja es va fer amb les prestacions que la Generalitat va concedir al novembre i al desembre.

També podran optar a les noves ajudes les microempreses i petites i mitjanes empreses que hagin vist disminuïda "substancialment la facturació i que malgrat tot es comprometin a continuar mantenint l'ocupació".

Per a les persones en ERTO s'han definit dos tipus d'ajudes diferents: una extraordinària, dirigida a empleats de qualsevol sector amb ingressos baixos que no hagin tornat encara al seu lloc de treball, i una altra encaminada a la formació de treballadors en ERTO, prioritzant els sectors més afectats.

Finalment, la línia d'ajudes també pretén continuar donant "suport als sectors directament afectats per les restriccions" per contenir els contagis de Covid-19 a Catalunya.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés