Publicat 7/10/2019 13:54:49CET

El Govern porta a la Fiscalia una empresa amb 52 treballadors sense donar d'alta a la Seguretat Social

Fiscalía Superior de Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 7 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat traslladarà a la Fiscalia Superior de Catalunya el cas d'una empresa d'atenció domiciliària que presta els seus serveis a les comarques del Bages i el Berguedà (Barcelona) per tenir 52 treballadors sense donar d'alta a la Seguretat Social.

Una actuació d'Inspecció de Treball també ha descobert que d'aquestes 52 persones, 30 no tenien autorització administrativa per residir ni treballar a Espanya, 13 no van ser donades d'alta amb caràcter previ a la prestació, 8 rebien prestacions per atur i una rebia una prestació per incapacitat permanent, ha informat el Govern en un comunicat.

Inspecció de Treball ha sostingut que es tracta d'infraccions "molt greus" constitutives d'un delicte penal, per la qual cosa posarà els fets en coneixement de la Fiscalia perquè actuï.

A més a més, també planteja diverses sancions econòmiques que sumen prop de 735.000 euros en matèria d'estrangeria i Seguretat Social.

L'article 311.2 del Codi Penal preveu penes de presó que van des dels sis mesos als sis anys i multes de sis a 12 mesos a aquells que donin ocupació simultàniament a una pluralitat de treballadors sense comunicar-ne l'alta a la Seguretat Social si el nombre de treballadors afectats és del 25% en empreses de més de 100 treballadors, del 50% en empreses de més de 10 i menys de 100, i de la totalitat en les d'entre cinc i deu treballadors.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.