Publicat 22/2/2019 11:51:32CET

El Govern, la patronal i els sindicats es comprometen a convertir l'FP en una "formació de prestigi"

El Govern, la patronal i els sindicats es comprometen a convertir l'FP en una "f
EUROPA PRESS

Es constitueix la Comissió Rectora de Formació i Qualificació Professionals

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb els principals responsables de la patronal i els sindicats s'han comproms aquest divendres a apostar per la formació professional (FP) per convertir-la en una "formació de prestigi".

Així s'ha pronunciat el president catal en la primera reunió de la Comissió Rectora de Formació i Qualificació Professionals, a la qual han assistit la consellera de Presidncia, Elsa Artadi; el d'Educació, Josep Bargalló, i el de Treball, Chakir el Homrani; la consellera d'empresa, ngels Chacón, est implicada a la taula per no ha pogut venir.

"Es tracta d'un projecte de país, que construeix país, i ha de ser un projecte que deixi una petjada en les properes generacions", ha recalcat Torra, que ha adms que arriben tard en aquesta qüestió, per la qual cosa volen donar tot el suport necessari a la iniciativa.

En la seva opinió, el repte és fer de l'FP una formació de prestigi i associar-la amb una garantia d'ocupació, competitivitat i economia, i ha fet una crida a deixar de menysprear-la vinculant-la només a "alumnes que no volen estudiar" com reconeix que havia passat.

Per al conseller d'Educació, Josep Bargalló, la creació de la comissió rectora és un "punt d'inflexió" en la necessitat d'apostar per l'FP, com han fet les economies més productives, i assegura que així ho faran aquesta legislatura unificant criteris entre diferents conselleries i donant resposta als reptes que presenta.

REPTES

Entre aquests reptes, ha explicat, es troba la necessitat de detectar les necessitats formatives; una orientació formativa al llarg de la vida; una aposta per l'FP dual, i la recuperació del rol alumne-professor, entre molts d'altres.

El secretari general de la UGT, Camil Ros, ha celebrat que el Govern, la patronal i els sindicats dialoguin en aquesta comissió per impulsar l'FP, i ha fet una crida a aprendre de l'experincia d'altres pasos, com Alemanya, que han apostat pel dileg i la concertació.

En la mateixa línia s'ha manifestat el secretari de Treball i Economia de CCOO, Ricard Bellera, que ha demanat al Govern voluntat per situar l'FP com una "aposta de país i progrés social treballant de manera integral" entre tots els presents a la taula.

El vicepresident de Foment del Treball Joan Roget ha aplaudit la constitució d'aquesta comissió "pel bé de les persones i de les empreses", i ha demanat afrontar els reptes que planteja aquesta aposta per l'FP i adaptar-la a les necessitats de les empreses.

El mateix ha reclamat el president de Pimec, Josep González, que desitja que la comissió sigui l'inici i la base d'un refor de l'FP perqu "es necessita gent qualificada i formacions adaptades a les necessitats d'avui en dia".

"Necessitem una relació fluda entre aquesta formació i les empreses", ha assenyalat també la presidenta de Fepime Catalunya, Maria Helena de Felipe.