El Govern participa en un projecte europeu sobre l'escola intel·ligent del futur

Publicat 17/11/2015 15:27:51CET

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 17 nov. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat i l'escola barcelonina Virolai participen, al costat d'una regió i una escola franceses, en un projecte finançat per la Unió Europea per imaginar l'escola del futur mitjançant eines digitals que permetin nous mètodes pedagògics.

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la responsable de projectes europeus de la Communauté des Communes de la Lèze, Anne-Paule Béis, han presentat aquesta iniciativa a l'estand Smart Catalonia que la Generalitat té a l'Smart City Expo World Congress que s'organitza al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Segons ha informat la Generalitat, el projecte, anomenat 'Collaborative Design for Smart Pupils', té com a objectiu imaginar i reinventar l'escola europea del futur mitjançant eines digitals que permetin pensar en nous mètodes pedagògics col·laboratius i creatius.

La iniciativa, que té una durada de dos anys, està finançada per la Unió Europea a través del programa Erasmus+ i reuneix tres socis del sud de França (el col·legi André Saint-Paul, el Centre Regional de Cultura Científica i Tècnica-Animació i Ciència, i la Communauté des Communes de la Lèze) i tres socis catalans (l'escola Virolai de Barcelona, l'empresa Everis i la Generalitat a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació).

En el marc d'aquest projecte s'organitzaran tallers de creativitat perquè els estudiants es preguntin com els agradaria que fos l'ensenyament i també hi haurà esdeveniments perquè els professors desenvolupin projectes pedagògics.

A més, estan previstos dos viatges d'intercanvi entre els alumnes de les dues escoles participants durant els anys 2016 i 2017.

Durant la presentació del projecte, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat que "és imprescindible que les escoles introdueixin les tecnologies digitals en l'ensenyament, perquè el món digital serà la normalitat en el futur i serà el món en el qual els alumnes visquin".

el més llegit

 1. 1

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 4. 4

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 5. 5

  Suspesa la circulació de trens a diversos trams de Catalunya arran del temporal

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista