Publicat 17/11/2015 15:27:51CET

SMART CITY EXPO

El Govern participa en un projecte europeu sobre l'escola intel·ligent del futur

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat i l'escola barcelonina Virolai participen, al costat d'una regió i una escola franceses, en un projecte finançat per la Unió Europea per imaginar l'escola del futur mitjançant eines digitals que permetin nous mètodes pedagògics.

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la responsable de projectes europeus de la Communauté des Communes de la Lèze, Anne-Paule Béis, han presentat aquesta iniciativa a l'estand Smart Catalonia que la Generalitat té a l'Smart City Expo World Congress que s'organitza al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Segons ha informat la Generalitat, el projecte, anomenat 'Collaborative Design for Smart Pupils', té com a objectiu imaginar i reinventar l'escola europea del futur mitjançant eines digitals que permetin pensar en nous mètodes pedagògics col·laboratius i creatius.

La iniciativa, que té una durada de dos anys, està finançada per la Unió Europea a través del programa Erasmus+ i reuneix tres socis del sud de França (el col·legi André Saint-Paul, el Centre Regional de Cultura Científica i Tècnica-Animació i Ciència, i la Communauté des Communes de la Lèze) i tres socis catalans (l'escola Virolai de Barcelona, l'empresa Everis i la Generalitat a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació).

En el marc d'aquest projecte s'organitzaran tallers de creativitat perquè els estudiants es preguntin com els agradaria que fos l'ensenyament i també hi haurà esdeveniments perquè els professors desenvolupin projectes pedagògics.

A més, estan previstos dos viatges d'intercanvi entre els alumnes de les dues escoles participants durant els anys 2016 i 2017.

Durant la presentació del projecte, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat que "és imprescindible que les escoles introdueixin les tecnologies digitals en l'ensenyament, perquè el món digital serà la normalitat en el futur i serà el món en el qual els alumnes visquin".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.