Publicat 3/12/2019 13:55:07 +01:00CET

El Govern ha ocupat 95 persones amb discapacitat intel·lectual des del 2003 i vol ampliar el pla

Plànol general de la façana de la Generalitat de Catalunya.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L'associació Dincat reconeix el "compromís" de la Generalitat amb la integració laboral

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha contractat un total de 95 persones amb discapacitat intel·lectual des del 2003, quan va engegar el Programa DIL d'integració laboral dirigit a persones amb un mínim del 25% d'aquest tipus de discapacitat reconeguda que ara com ara es proposa ampliar.

La Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat ha indicat en un comunicat aquest dimarts, Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, que recentment s'ha aprovat que les entitats del sector públic es puguin adherir al programa i crein nous llocs de treball per a aquest col·lectiu.

Ha afegit que el Govern ha convocat un procés de selecció específic per a persones amb discapacitat intel·lectual per a 151 places del cos subaltern de l'administració.

El departament liderat per Jordi Puigneró ha valorat que l'associació empresarial Dincat reconegui aquest dimarts el "compromís" de la Generalitat amb la integració laboral de les persones amb discapacitat.

És per això que Dincat ha escollit la Secretaria d'Administració i Funció Pública com la seva darrera parada en una ruta que recorre espais i institucions de Barcelona que "han propiciat avanços" en els drets de les persones amb discapacitat.

FUNDACIÓ CATALANA SÍNDROME DE DOWN

La conselleria ha afegit que el "compromís de la Generalitat amb la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual també es fa en col·laboració amb entitats com la Fundació Catalana Síndrome de Down".

Ha indicat que renovarà el seu acord amb aquesta fundació aquest dimecres i que ho farà per "afavorir" la integració de persones d'aquest col·lectiu en centres de treball de l'administració catalana.