Publicat 22/05/2019 18:43

El Govern obre les inscripcions del procés participatiu per a l'Agenda Urbana de Catalunya

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha obert les inscripcions del procés participatiu per elaborar l'Agenda Urbana de Catalunya a través de diverses sessions de treball que tindran lloc a partir del 6 de juny.

Després d'aquestes sis sessions presencials també es podran fer aportacions online i a través d'un qüestionari sobre els 18 objectius del procés, ha informat la Generalitat aquest dimecres en un comunicat.

La primera sessió ser a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) el 6 de juny i l'última a Barcelona, el 4 de juliol, i cadascuna es dedicar a tres objectius concrets i s'oferiran fins a 18 panells de debat, corresponents amb els objectius fixats.

Cada panell es debatr entre experts --uns 100 ponents en total i prop de 500 actors especialitzats en temes urbans--, i després hi haur "dinmiques de grup" entre els assistents per debatre els objectius dels panells.

El resultat d'aquesta primera fase de participació definir el marc de treball per als diversos grups d'experts que l'Assemblea Urbana designar després de l'estiu.

L'ASSEMBLEA

L'Assemblea Urbana, integrat pel Govern catal, el sector econmic i social i les administracions locals, ser l'encarregat de desplegar l'Agenda Urbana, que definir l'estratgia i marc d'actuació de les polítiques urbanes a Catalunya i que est prevista que s'implementi el 2020.

El projecte, impulsat des de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, est estructurat en sis eixos: hbitats urbanes saludables, benestar, qualitat urbana, prosperitat, dimensió territorial i bon govern.

Cadascun ser desenvolupat per un equip de 12 experts designat pels membres de l'assemblea, integrada per 15 persones de la Generalitat, 20 del teixit associatiu i empresarial, i 25 de governs locals.

El procés per a l'elaboració de l'agenda es divideix en quatre fases: la creació d'un document d'objectius que validar l'assemblea, un procés participatiu de detecció de necessitats i realització de propostes de mesures i accions, la validació dels documents de cada eix i una exposició pública.

Una vegada superat aquests trmits, el Govern catal haur d'aprovar el document final que reculli totes les mesures per donar resposta a les necessitats detectades i després implementar-lo mitjanant polítiques públiques, canvis legislatius, plans estratgics i projectes de planificació urbanístic.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés