Publicat 20/03/2020 17:00CET

El Govern obre una finestreta única digital de mesures econòmiques davant el coronavirus

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'empresa i Coneixement de la Generalitat, a través de la Finestreta Única Empresarial, ha engegat un servei d'atenció digital especial sobre mesures econòmiques adoptades per l'estat d'alarma derivat del coronavirus.

D'aquesta manera, a l'adreça canalempresa.gencat.cat/mesuresempresesiautonoms, qualsevol empresa o persona podrà plantejar els seus dubtes sobre iniciatives impulsades tant per la Generalitat com pel Govern central per mitigar l'impacte de la crisi del Covid-19 sobre l'activitat econòmica, ha informat aquest divendres en un comunicat.

En aquest espai també es recolliran les iniciatives que impulsa la UE per sortir d'aquesta crisi, com la crida a startups i pimes per cercar solucions innovadores.

La consellera d'empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que des d'aquest canal "es poden realitzar totes les gestions necessàries per acollir-se a les mesures econòmiques" ja impulsades per les administracions i les que s'impulsaran més endavant.

"Quan se superi l'emergència del coronavirus, necessitarem empreses on la gent pugui anar a treballar i petits comerços i establiments que puguin tornar a obrir. Abans de parlar de reconstrucció hauríem d'evitar la destrucció d'ocupacions, empreses, comerços i autònoms", ha afegit.

TRÀMITS

Algunes de les gestions que facilita aquest espai són sol·licitar informació a empreses sobre procediments d'acomiadament i de suspensió de contractes i de reduccions de jornada per situacions de força major.

També facilita sol·licitar el formulari per força major derivat del previst en el reial decret de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte del Covid-19 i, a partir de el 1 de juliol, sol·licitar ajudes per a autònoms amb pèrdua dràstica d'ingressos.

Fins ara, aquesta finestreta digital ja permetia accedir a dos tràmits electrònics, com el procediment d'acomiadament col·lectiu, de suspensió de contractes i de reducció de jornada per situacions de força major, i el tràmit específic per a l'autorització de regulació d'ocupació temporal per força major per fer front a l'impacte del coronavirus.

D'aquests dos tràmits ja havien entrat fins al migdia d'aquest divendres un total d'11.147 sol·licituds, i la Finestreta Única Empresarial treballa en la implantació d'urgència d'un tràmit telemàtic per sol·licitar la declaració de la situació legal d'atur per als socis treballadors de cooperatives de treball associat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés