Publicat 01/04/2021 14:45CET

El Govern obre ajuts per 1,1 milions per millorar l'accessibilitat en habitatges de gent gran

Govern obre ajuts per 1,1 milions per millorar l'accessibilitat en habitatges de gent gran.
GENERALITAT

L'import màxim és de 3.000 euros per habitatge

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) ha obert una convocatòria d'ajuts d'1,1 milions per a obres d'accessibilitat a l'interior d'habitatges de persones grans.

L'ajut és d'un màxim de 3.000 euros per habitatge i el pressupost de les obres a presentar no pot superar els 5.000, ha informat el Govern aquest dijous en un comunicat.

Les obres que s'inclouen són les necessàries per aconseguir les condicions mínimes d'habitabilitat; per adequar la normativa vigent a les instal·lacions d'aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament i les de millora de l'accessibilitat, especialment a cuines i banys.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 30 de juny per via telemàtica i enguany s'atorgaran els ajuts per ordre d'entrada de les persones que reuneixen els requisits, fins esgotar el pressupost.

Per accedir a aquesta convocatòria, hi tenen dret les persones que formen part d'una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres alguna persona de 65 anys o més, amb falta d'autonomia o de mobilitat o amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

187 FAMÍLIES BENEFICIADES EL 2020

L'habitatge a reformar ha de ser el domicili habitual i permanent i que es trobi a les demarcacions de Girona, Lleida, Tarragona o a les Terres de l'Ebre (Tarragona).

La convocatòria no inclou Barcelona perquè la Diputació i l'Ajuntament de la capital catalana ofereixen línies d'ajuts "molt semblants".

En la convocatòria del 2020 es van beneficiar d'aquests ajuts 187 famílies catalanes, amb un import mitjà de 2.631 euros i un total concedit de 492.109 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés