Publicat 8/10/2019 15:20:07 +02:00CET

El Govern nomena els nous delegats a Mèxic, l'Argentina i Tunísia

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch i la portaveu del Govern de la Generelitat, Meritxell Budó, en roda de premsa després del Consell Executiu, Barcelona (Espanya), 8 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Bosch assegura que no aturaran l'acció exterior malgrat l'"ofensiva judicial" de Borrell

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha nomenat aquest dimarts els encarregats de les noves delegacions de la Generalitat a Mèxic, l'Argentina i Tunísia, amb els quals s'amplia fins a 15 el nombre de delegats del Govern a l'exterior.

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que el delegat a Mèxic serà Lleïr Daban, David Poudevida a l'Argentina i Ahmed Benallal a Tunísia, que han estat elegits mitjançant un concurs públic.

Daban, llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració, ha treballat de consultor de comunicació estratègica a Mèxic i en campanyes de polítics mexicans, i el conseller ha remarcat el seu coneixement de la societat i les institucions del país.

Poudevida ha treballat de director de comunicació i màrqueting del Grup Bonpreu, de professor a diverses universitats catalanes, i aquests darrers anys ha desenvolupat una trajectòria internacional amb projectes en els mercats d'Àsia, els Estats Units, Sud-amèrica i Europa, i Bosch ha destacat que ha estat elegit pel seu coneixement de l'Argentina i l'Amèrica Llatina.

Sobre Benallal, que va néixer a Tànger (Marroc), va ser director del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i ha participat en diversos projectes sobre immigració i interculturalitat, el conseller ha assenyalat que coneix el Magreb on va néixer i que també fa molts anys que treballa a Catalunya amb coneixement de l'àmbit institucional i de les diverses sensibilitats religioses.

"NO ENS ATURAREM"

Aquests nomenaments es produeixen quan el Ministeri d'Afers Exteriors ja ha presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l'obertura d'aquestes noves delegacions de la Generalitat a l'exterior.

Bosch ha criticat l'"ofensiva judicial" que considera que està impulsant el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, contra l'obertura de delegacions del Govern i ha insistit que no aturaran l'acció exterior de la Generalitat.

"No ens aturarem per més recursos que ens vulguin posar. Cal procedir a la internacionalització. És legal, legítim i absolutament necessari", ha defensat, i ha sostingut que en un món globalitzat és imprescindible l'acció exterior perquè Catalunya no perdi capacitat ni competitivitat.

Preguntat pel nomenament de Borrell com a alt representant de Política Exterior de la UE, Bosch li ha desitjat "tots els encerts que no ha volgut tenir quan era ministre" i que sigui més diplomàtic que en el seu càrrec en el Govern central, i ha repassat algunes de les seves polèmiques quan era ministre, com quan va interrompre una entrevista en una televisió alemanya per les preguntes sobre el procés independentista.

A més, el conseller ha advertit el Govern central que el 27 de novembre acaba el termini que el Grup sobre Detencions Arbitràries de l'ONU va donar a l'Estat per alliberar els presos sobiranistes.

REUNIÓ AMB ELS DELEGATS

Bosch s'ha reunit aquest dimarts, juntament amb el president de la Generalitat, Quim Torra, amb els delegats del Govern a l'exterior, i ha explicat que en la trobada s'ha traslladat la posició internacional de l'executiu català davant la sentència de l'1-O.

"La posició del Govern és clara i així s'ha traslladat als delegats: demanar la lliure absolució de persones que consideren innocents, demanar la fi de la repressió i començar un diàleg amb el Govern espanyol per trobar una sortida democràtica", ha subratllat.