Publicat 27/4/2020 14:46:12 +02:00CET

El Govern no té data per a eleccions: "Ha donat una bolcada a l'escenari electoral"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa telemàtica.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns que l'Executiu català no té sobre la taula cap data per celebrar unes eleccions anticipades perquè el coronavirus "també ha donat una bolcada al futur escenari electoral".

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica en ser preguntada per si el Govern preveu eleccions després que el Parlament hagi aprovat els Pressupostos de la Generalitat de 2020.

Torra va anunciar a la fi de gener i després d'una crisi entre els socis del Govern que fixaria la data dels nous comicis catalans una vegada aprovades els comptes, però la crisi sanitària ha canviat aquest plantejament, com ja va reconèixer el mateix Torra.

Budó ha sostingut que el coronavirus "és una situació sobrevinguda que ho ha canviat tot", de manera que també ha modificat els plans electorals, i ha afirmat que l'única prioritat del Govern és treballar per fer front a la pandèmia i al seu impacte econòmic i social.

"En aquest moment el president Torra i la resta del Govern estem concentrats en aquesta lluita contra la pandèmia. És una situació sobrevinguda que ho ha canviat tot. I com ho ha canviat tot, també ha donat una bolcada al futur escenari electoral. Per tant, en aquests moments no tenim sobre la taula cap data concreta per celebrar aquestes eleccions", ha subratllat.