Actualitzat 15/03/2021 11:39 CET

El Govern multa una empresa per bretxa salarial amb una sanció "molt greu" de 15.625 euros

Una persona cuinant amb una olla de pressió
BALOON111

BARCELONA, 15 mar? (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat --a través de la Inspecció de Treball-- ha estès acta de sanció "molt greu" per una quantia de 15.625 euros a una empresa del sector de l'hostaleria i monitoratge per discriminar salarialment les dones treballadores.

La Inspecció de Treball ha proposat aquesta sanció per discriminar les dones amb sous inferiors als dels homes entre un 31% i un 39% quan duen a terme "la mateixa feina que els homes en els equips de cuina", segons ha explicat el Govern a través d'un comunicat aquest dilluns.

Constata que l'única dona cap de cuina també és l'única de la seva categoria que no percep cap millora salarial i que la diferència en la quantia dels complements salarials que percep en comparació amb els tres homes que també són caps de cuina és del 31,40%.

A més, Inspecció de Treball ha comprovat que en la categoria professional d'ajudants de cuina es detecta una diferència retributiva en la percepció de complements salarials del 39,32% a favor dels homes.

L'empresa de la demarcació de Barcelona es dedica a la gestió integral del servei de menjador a diverses escoles de la capital catalana.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés