Actualitzat 15/03/2021 11:39

El Govern multa una empresa per bretxa salarial amb una sanció "molt greu" de 15.625 euros

Una persona cuinant amb una olla de pressió
BALOON111

BARCELONA, 15 mar? (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat --a través de la Inspecció de Treball-- ha estès acta de sanció "molt greu" per una quantia de 15.625 euros a una empresa del sector de l'hostaleria i monitoratge per discriminar salarialment les dones treballadores.

La Inspecció de Treball ha proposat aquesta sanció per discriminar les dones amb sous inferiors als dels homes entre un 31% i un 39% quan duen a terme "la mateixa feina que els homes en els equips de cuina", segons ha explicat el Govern a través d'un comunicat aquest dilluns.

Constata que l'única dona cap de cuina també és l'única de la seva categoria que no percep cap millora salarial i que la diferència en la quantia dels complements salarials que percep en comparació amb els tres homes que també són caps de cuina és del 31,40%.

A més, Inspecció de Treball ha comprovat que en la categoria professional d'ajudants de cuina es detecta una diferència retributiva en la percepció de complements salarials del 39,32% a favor dels homes.

L'empresa de la demarcació de Barcelona es dedica a la gestió integral del servei de menjador a diverses escoles de la capital catalana.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés