Publicat 11/3/2019 14:03:56 +01:00CET

El Govern modificar la llei catalana per crear i reconixer federacions esportives araneses

Un enginyer químic de Granollers és un dels dos espanyols morts en l'avi
GENCAT

VIELHA (LLEIDA), 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat impulsar una modificació de la llei de l'esport de Catalunya per crear i reconixer les federacions esportives de la Vall d'Aran (Lleida).

Ho ha anunciat l'Executiu catal després del Consell Executiu d'aquest dilluns que ha celebrat a Vielha (Lleida), perqu considera "adequat establir una regulació específica que permeti l'existncia de federacions esportives prpies" de la Vall d'Aran.

Segons la llei de l'esport, només pot existir una federació a Catalunya per a cada esport, de manera que aquesta modificació permetria l'existncia de federacions d'Aran en esports que ja tenen una federació catalana.

Aquestes federacions tindran el mateix estatut vigent que les federacions catalanes, encara que amb dues diferncies: les federacions catalanes conservaran les funcions de representació en institucions i competicions estatals i internacionals; i s'aplicar un rgim específic per a la constitució de les federacions araneses quan ja existeixi una federació esportiva catalana.

Així, el Govern ha destacat que les institucions de la Val d'Aran "podran comptar amb un instrument necessari per al ple exercici de les seves competncies sobre impuls, coordinació i foment de l'esport".

A més, ha explicat que aquesta modificació es far en l'actual llei de l'esport per podria incloure-la en la nova legislació esportiva de Catalunya que estan treballant conjuntament el Govern i els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una nova llei de l'esport catal.