Actualitzat 22/10/2015 17:07

El Govern modifica el marc legislatiu de l'ICF per adaptar-lo a la normativa europea de bancs

El consell de l'entitat reduirà els representants del Govern i ampliarà els independents

BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts al Consell Executiu un Decret Llei per adequar el marc legislatiu de l'Institut Català de Finances (ICF) a la normativa europea d'entitats financeres, convertint així l'entitat pública en un banc.

En roda de premsa, el conseller delegat de l'ICF, Josep Ramon Sanromà, ha explicat que així l'entitat estarà "preparada" per quan la llei europea de governança dels bancs públics estigui acabada, cosa que li permetrà accedir a un procés de llicència per ser entitat de crèdit públic europea.

Ha assenyalat que tenir aquesta llicència suposarà passar a ser supervisat per part dels organismes europeus i les agències de qualificació, mentre que ara l''avaluació' de l'ICF depèn del la Generalitat com a propietària.

MÉS INDEPENDENTS

L'adaptació de l'ICF a la normativa suposa també reforçar la seva independència respecte a la Generalitat, ja que caldrà modificar la junta de Govern --l'equivalent a un consell d'administració--, reduint els representants del Govern i ampliant els consellers independents.

Actualment, té 14 representants: un conseller executiu --Sanromà com a conseller delegat--, deu representants del Govern i tres independents, i la intenció és reestructurar-lo per passar a tenir un màxim d'onze consellers: un executiu, sis independents i quatre membres del Govern.

Sanromà ha explicat que els nomenaments dels independents s'ha d'aprovar per acord de Govern al Consell Executiu, i ha confiat que es pugui fer abans de setembre.

NO ÉS ESTRUCTURA D'ESTAT

Sanromà ha defensat que l'ICF no consta en el Llibre Blanc de la Transició Nacional de Catalunya com a estructura d'Estat, i que és una entitat de crèdit públic per finançar les empreses que "té sentit sigui quina sigui la situació política dins d'uns mesos".

Ha sostingut que a Europa hi ha moltes entitats de crèdit públic regionals i que una de les més potents és el NRW Bank, amb seu en Düsseldorf (Alemanya).

"No té l'etiqueta d'estructura d'Estat. Pot semblar-ho, però no surt en el Llibre Blanc", ha afegit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés