Publicat 28/07/2019 13:17CET

El Govern modifica les condicions per accedir a prestacions d'urgència en matèria d'habitatge

Habitatges
GENERALITAT

BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat, a través de l'Agncia de l'Habitatge de Catalunya, ha modificat les condicions per accedir a les prestacions econmiques d'especial urgncia en matria d'habitatge, ampliant els límits de les rendes de lloguer i afegint nous supsits per a dones en situació de violncia de gnere.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha informat que també s'han afegit suposats per als casos que s'han resolt favorablement des de les meses d'emergncies, amb l'objectiu que més ciutadans puguin beneficiar-se de les prestacions d'urgncia.

Aquestes ajudes preveuen diversos supsits d'especial urgncia als quals les famílies poden acollir-se puntualment per fer front a deutes per l'impagament de quotes de la hipoteca o del lloguer, i per atendre famílies que han estat desnonades, ja sigui per falta de pagament, per expiració del termini legal o contractual, per execució hipotecria o per dació en pagament.

NOVETATS

En el cas d'haver perdut l'habitatge, s'han ampliat els supsits a les dones en situació de violncia de gnere i els casos valorats positivament per les meses d'emergncies i que estiguin a l'espera d'un reallotjament.

Quant als requisits generals, s'han ampliat els límits dels imports de les rendes lloguer "per poder atendre un major nombre de famílies".

No obstant aix, es mantenen els límits dels imports de les quotes d'amortització d'hipoteques: 900 euros a Barcelona ciutat; 800 a la demarcació de Barcelona; 600 a la demarcació de Tarragona i Girona; 550 a la de Lleida, i 500 a les Terres de l'Ebre.

S'ha incrementat l'ajuda anual fins a un mxim de 4.350 euros, per atendre les situacions de prdua de l'habitatge, i s'estableix la possibilitat de renovar fins a un mxim de 24 mesos més la prestació complementria per poder donar continutat al pagament del lloguer i a la prestació per a situacions de prdua de l'habitatge.

A més, s'explicita el procediment d'intermediació que duu a terme l'Agncia amb totes les parts, amb la finalitat d'arribar a un acord que permeti a la família quedar-se a l'habitatge.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés