Publicat 12/11/2021 12:35CET

El Govern de Madrid veu "preocupant" l'acord d'ERC, el PNB i el Govern central sobre els interins

Arxiu - El conseller d'Hisenda, Economia i Ocupació de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty
Marta Fernández Jara - Europa Press

Lasquetty creu que suposarà una "entrada massiva" de gent en el sistema que "no se n'anirà mai"

MADRID, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, ha titllat d'"extraordinàriament preocupant" i de "concessió demagògica" l'acord entre ERC, el PNB i el Govern central perquè els interins amb més de 5 anys siguin fixos sense opositar i amb concurs de mèrit.

"És una concessió demagògica a una suposada base electoral que pensen que tenen entre els que treballen d'interins a l'Administració de l'Estat o les CA", ha dit durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum.

Entén que no s'hauria d'encaminar cap a aquest model sinó que ha de ser més "flexible", seguint un estil que permeti "el moviment entre el sector públic i privat" com a Alemanya o el Regne Unit i no "el sistema que es coneix com la meva plaça en propietat". "Això serà una entrada massiva de persones que no se n'aniran mai. Em sembla que no és susceptible de ser viable", ha resolt.

ACORD ENTRE EL GOVERN CENTRAL, EL PNB I ERC

L'acord, al qual van arribar els grups del PSOE i Unides Podem amb ERC i el PNB, inclou dues disposicions addicionals que obliguen les administracions a convocar "pel sistema de concurs les places de caràcter estructural que han estat ocupades per personal temporal" almenys des de l'1 de gener del 2016, a comptar cinc anys des del 31 de desembre del 2020, han informat fonts parlamentàries.

Això suposa una rebaixa a cinc anys després dels deu exigits inicialment pel Ministeri d'Hisenda per rebaixar la temporalitat en l'Administració, i deixar així la porta oberta perquè puguin consolidar la plaça de manera automàtica.

Les mateixes fonts han explicat que als interins de tres a cinc anys se'ls exigirà un "concurs-oposició en el qual els exercicis de la fase d'oposició poden no ser eliminatoris", mentre que a partir de cinc anys hi haurà un concurs de mèrits emparat en l'article 61.6 de l'EBEP. "Les places que poden sortir per concurs no estan condicionades en no haver estat prèviament convocades", han afegit.

D'altra banda, l'acord també inclou que s'estenen "explícitament" a les societats mercantils públiques, entitats públiques empresarials, fundacions del sector públic i consorcis del sector públic.

Així mateix, es modifica la disposició transitòria que aborda els processos del 2017 i el 2018. "Es continua parlant que han d'estar resoltes abans del 31 de desembre del 2024 però s'elimina la referència explícita que "es continuaran executant d'acord amb les previsions de les respectives convocatòries"", han indicat.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés