Actualitzat 1/4/2020 13:31:16 +00:00 CET

El Govern desenvolupa una app per resoldre dubtes sobre el confinament

Acuerdo entre Ganvam y Auto1 Group
GANVAM

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat presentarà divendres l'aplicació ConfinApp, amb la qual vol donar respostes als dubtes de la ciutadania sobre el curs escolar, mesures d'higiene i salut, aspectes tributaris i ajuts a empreses i autònoms, per exemple.

Ho ha explicat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press, en la qual ha garantit l'ús "ètic" de les dades.

L'aplicació, que utilitza la intel·ligència artificial per mantenir una conversa, servirà també per saber els desplaçaments que són permesos durant l'estat d'alarma i tramitar certificats administratius, així com resoldre dubtes del postconfinament.

Quan li han preguntat sobre si creu que el Govern central pot tombar aquesta aplicació, ha contestat que amb l'estat d'alarma Catalunya està "tècnicament intervinguda".

"(El Govern central) pot fer el que vulgui, i ja ho va fer sense estat d'alarma amb el decret de la república digital catalana, que ens el va prohibir amb un decret llei", ha dit Puigneró.

Ha considerat que el Govern espanyol va a remolc del que impulsa Catalunya: "En lloc de deixar-nos fer, vol frenar el nostre progrés digital. Esperem que canviï la seva actitud perquè el progrés digital serà fonamental perquè Catalunya estigui al capdavant d'aquest tren".

Respecte al fet que l'app permeti incorporar si estàs infectat de Covid-19 i això impliqui si pots sortir de casa o no, Puigneró ha dit que la Generalitat està analitzant les diferents opcions per fer possible una sortida del confinament progressiva i ha asseverat que "la tecnologia pot ajudar a acompanyar aquest procés".