Publicat 12/7/2019 12:27:42 +02:00CET

El Govern i l'ICF creen una línia de préstecs de 30 milions per millorar els allotjaments turístics

Hotel, turismo, plazas hoteleras
AYUNTAMIENTO CARTAGENA - Archivo

BARCELONA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern i l'Institut Català de Finances (ICF) han engegat una nova línia de préstecs de 30 milions d'euros per finançar projectes de millora d'allotjaments turístics.

L'objectiu de la línia de finançament és facilitar que els hotels, establiments turístics, càmpings, i allotjaments de turisme rural puguin dur a terme obres i reformes a les seves instal·lacions, ha informat la Generalitat aquest divendres en un comunicat.

La línia, que es dirigeix a establiments amb seu operativa a Catalunya i una antiguitat mínima de dos anys, contempla el finançament per dur a terme projectes d'eficiència energètica, així com projectes d'investigació, desenvolupament i innovació.

L'import dels préstecs oscil·larà entre els 60.000 euros i un milió d'euros i es podrà finançar el 100% del projecte en un termini màxim de 10 anys, amb possibilitat d'un període de carència de fins a dos anys.

L'ICF destina 30 milions d'euros a aquesta línia de préstecs i la Direcció General de Turisme aporta 3,9 milions d'euros a un fons que servirà per bonificar fins a un 2% del tipus d'interès.

La iniciativa s'emmarca dins del Pla estratègic de turisme de Catalunya 2018-2022 i els recursos per bonificar els interessos provenen de la recaptació de l'impost sobre les estades en allotjaments turístics.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 3. 3

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 4. 4

  Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis

 5. 5

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida