Publicat 24/8/2020 17:18:26 +02:00CET

El Govern insta les CCAA "a no baixar la guàrdia" en el control del Covid-19 en el sector agrari

MADRID, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, han destacat el treball de prevenció que realitzen les comunitats autònomes davant el Covid-19 en el sector agrari, encara que han instat els consellers de Sanitat i Agricultura a "no baixar la guàrdia".

Illa i Planas han mantingut aquest dilluns una nova reunió amb les comunitats autònomes per fer seguiment de la situació dels treballadors en el sector hortofrutícola davant la propera generalització de la verema en tot el territori espanyol, van informar en un comunicat conjunt els Ministeris de Sanitat i d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

En ella, els ministres han fet una crida perquè mantinguin les mesures recollides en la Guia per a la prevenció i control del coronavirus en les explotacions agrícoles, aprovada fa unes setmanes. Especialment les relatives al transport i allotjament dels treballadors temporers.

Així mateix, Illa i Planas han recordat la necessitat que els ajuntaments mantinguin espais específics per a l'aïllament de positius. Actualment, el 13% dels brots de Covid-19 estan associats a l'àmbit laboral, la majoria d'ells a activitats hortofrutícoles.

El Govern i les comunitats autònomes celebren, des de mitjans de juliol, aquestes trobades de coordinació de forma habitual per anticipar-se i prevenir brots del coronavirus entre els temporers que treballen en les campanyes agrícoles i facilitar eines d'actuació com la guia.

Aquestes recomanacions han estat ben acollides per les organitzacions professionals agràries, que col·laboren amb els ens locals per assegurar el bon desenvolupament de les campanyes agrícoles.

L'activitat agrària i hortofrutícola suposa a Espanya un important moviment de treballadors temporers en diferents períodes de l'any. En els propers mesos, tindran lloc les campanyes de la verema, fruits vermells, cítrics, hortalisses, entre d'altres.

Contador