Publicat 14/4/2020 18:45:49 +02:00CET

El Govern insta davant l'Estat la incompetència de la CNMC per investigar la campanya 'Consum Estratègic'

El vicepresident de l'ANC, Josep Cruanyes, i la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie.
EUROPA PRESS - Archivo

   BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern ha aprovat en el Consell Executiu d'aquest dimarts presentar un requeriment d'incompetència davant l'Estat per l'assumpció per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) de la denúncia de Foment del Treball a l'ANC per la campanya 'Consum Estratègic'.

   En un comunicat, la Generalitat ha explicat que, d'acord amb un informe jurídic intern, aquest expedient per possible infracció de la Llei de defensa de la competència l'hauria de tramitar l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i no la CNMC, d'acord amb l'Estatut.

   "El Govern considera que, d'acord amb la legislació vigent, és l'ACCO i no la CNMC qui té la competència per conèixer i resoldre l'expedient sancionador, amb la condició que les actuacions i els efectes de la campanya de l'ANC queden circumscrits en l'àmbit territorial de Catalunya i que no tenen afectacions en l'àmbit estatal", ha assenyalat.

   Aquest requeriment constitueix un requisit previ a l'eventual interposició d'un conflicte positiu de competències davant del Tribunal Constitucional (TC), en cas que aquest no sigui atès per l'Estat.

   Foment del Treball va presentar davant l'ACCO al juliol de 2019 una denúncia per la campanya de 'Consum Estratègic' de l'ANC perquè, segons la patronal, incorria en suposades conductes prohibides per la Llei de defensa de la competència.

el més llegit

 1. 1

  La jutgessa autoritza que Junqueras, Rull i Turull surtin de la presó per treballar

 2. 2

  La Generalitat decidirà dimecres sobre l'ús obligatori de la mascareta

 3. 3

  Una dona es llença pel balcó per por que l'agredeixi la seva parella a Manresa

 4. 4

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 5. 5

  Salut derivarà "amb tota probabilitat" malalts de Lleida a altres ciutats