Publicat 18/7/2019 19:08:13 +02:00CET

El Govern impulsa el Clúster TIC Turisme, un sector que factura 1.000 milions d'euros a Catalunya

Foto de grup de la presentació del clúster
CONSELLERIA DE EMPRESA Y CONOCIMIENTO

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón ha anunciat aquest dijous que el Govern impulsarà la creació d'un clúster TIC turisme, un sector que factura 1.000 milions d'euros a Catalunya, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Així ho ha anunciat la consellera durant un acte amb empreses del sector al Sònar+D, on ha emfatitzat que "és necessari aplicar clústers en el turisme, perquè suposa un dels sectors més importants de l'economia catalana".

La Generalitat articula un total de 30 clústers, dins del programa 'Catalunya clústers d'Acció', on se sumen 2.300 empreses amb una facturació de 74.000 milions d'euros i més de 300.000 treballadors.

Amb el nou clúster, impulsat per la direcció general de la Indústria i la direcció general de Turisme, es formalitza el primer en turisme dins la comunitat.

Aquest clúster s'acabarà de constituir el 2020 i estarà format per models de negoci híbrids entre tecnologia i turisme, així com agents de l'ecosistema, entre ells, universitats i centres tecnològics.

Segons l'anàlisi presentada per la consellera, en els propers mesos s'implementarà un pla d'accions i un equip tècnic d'Acció, qui assumirà el rol de clúster mànager temporalment.

Dins els objectius traçats dins de l'Eix 5 del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022, el nou Clúster TIC Turisme contribuirà "a la transformació del sector, a través de la cooperació, la innovació i l'adquisició de noves tecnologies".

Tal com ha apuntat la consellera, serà "una peça clau de dinamització i el motor innovador per al sector turístic català", format en un 76% per pimes, basades en la tecnologia de viatges, consultories, gestió de reserves i connectivitat, entre d'altres.

el més llegit

 1. 1

  Més de 300 concentrats davant el Consolat dels EUA a Barcelona demanen "justícia"

 2. 2

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 3. 3

  L'alcalde de Nova York confirma la detenció de la seva filla en les protestes i no descarta el toc de queda

 4. 4

  Catalunya suma 12.280 morts per coronavirus, 11 l'últim dia

 5. 5

  La Generalitat planteja que Barcelona passi a la Fase 2 el dilluns 8 de juny