Publicat 31/7/2019 19:02:45 +02:00CET

El Govern impulsa una àrea d'activitat econòmica de 110 hectàrees al Penedès (Barcelona)

David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha donat llum verda per establir un nou polígon d'activitat econòmica a les zones del Penedès (Barcelona i Tarragona) de 110 hectàrees de superfície.

En un comunicat, el Govern ha indicat que la iniciativa s'emmarca en el Pla director urbanístic (PDU) de l'economia de Sant Marçal-Cal Vies, i se situarà entre els municipis amb més infraestructures i més població, Arboç, Castellví de la Marca i Castellet i Gornal, que plantejaven una superfície de 130 hectàrees.

Així mateix, el Penedès es caracteritza per la concentració d'espais agrícoles i de corredors ecològics, la qual cosa provocarà que el pla "s'ajusti a una minimització del consum de terreny urbanitzable i a racionalitzar-ne l'ús".

Alguns dels objectius marcats pel PDU passen per preveure el desenvolupament urbanístic sostenible, configurar grans àrees d'espais lliures a l'entorn dels corredors fluvials i delimitar un nou centre d'activitat econòmica que aprofiti l'alta connectivitat territorial a través dels eixos viaris i ferroviaris.

La Comissió també ha servit per avaluar el resultat de l'audiència dels ajuntaments i del procés de participació, així com recollir les propostes dels municipis, de les associacions i dels veïns de la zona.