Publicat 12/5/2020 15:42:58 +02:00CET

El Govern habilita agost per a tràmits urbanístics que reactivin l'economia

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa telemàtica.
EUROPA PRESS

   BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha informat aquest dimarts que el Consell Executiu ha aprovat un decret llei amb diverses mesures per "reactivar l'economia", entre les quals destaca que la Generalitat habilita agost per poder dur a terme tramitacions urbanístiques.

   En roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu, ha explicat que la Llei d'Urbanisme fixa com a inhàbil el mes d'agost per fer aquests tràmits, per la qual cosa amb aquesta mesura "s'agilitaran aquestes tramitacions i es contribuirà a l'impuls de l'economia".

   El decret també contempla una modificació de la Llei de finances per ajudar a reduir els costos operatius de les pimes i autònoms, ja que l'Institut Català del Sòl (Incasòl) retornarà temporalment els dipòsits de les fiances en els arrendaments d'ús diferent a l'habitatge quan les parts ho sol·licitin.

   La iniciativa cerca facilitar que l'Incasòl pugui retornar els dipòsits dels arrendaments que s'acullin al reial decret aprovat pel Govern que fixa que l'arrendador i l'arrendatari poden acordar disposar de la fiança obligatòria en metàl·lic dipositada per pagar totalment o parcialment algunes de les mensualitats de la renda i retornar aquest import en el màxim d'un any.

   A més, el Govern ha autoritzat un conveni entre el Consell Català de l'Esport i l'Institut Català de Finances (ICF) que ha de permetre posar en marxa la línia específica de préstecs per cobrir les necessitats de liquiditat de les entitats esportives afectades pel coronavirus.

   Aquesta línia de finançament compta amb una dotació de 10 milions d'euros i permetrà sol·licitar préstecs d'entre 20.000 i 300.000 euros, i el període de tornada serà de màxim 5 anys amb un any de manca inclòs.

Contador