Publicat 23/12/2019 18:38:50 +01:00CET

El Govern guardona un exjutge de la Sala Social del TS amb el Premi Justícia 2019

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha guardonat l'exmagistrat de la Sala social del Tribunal Suprem (TS) i exvicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Fernando Salinas amb el Premi Justícia 2019, la distinció més important que atorga la Generalitat en matèria de justícia.

En un comunicat, la Conselleria de Justícia ha informat que el guardó reconeix la seva trajectòria professional i destaca d'ell que va crear els jutjats d'executòries socials, per acumular en un únic jutjat l'execució de totes les sentències "dictades contra una mateixa empresa per protegir els drets dels treballadors a un repartiment equitatiu".

Salinas va estar en el TS entre 1996 i març del 2019, i va ingressar en la carrera judicial en 1973, sent jutge de primera instància i instrucció, i degà dels jutjats de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) en els seus primers anys.

De 1992 a 1996 va ser magistrat de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i, entre 2001 i 2008, va ser vicepresident del CGPJ, i també té la Creu d'Honor de la Gran Creu de l'Orde de Sant Raimon de Penyafort.

La conselleria de Justícia, Ester Capella, entregarà el Premi Justícia 2019 el 16 de gener en un acte al Palau de Pedralbes de Barcelona, on també entregarà dotze medalles i cinc esments honorífics a persones que han contribuït a la millora de la justícia a Catalunya.

MEDALLES

Rebran medalles el director general de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació entre 1990 i 1999, Ignasi Garcia; la sòcia fundadora de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates, excoordinadora a Catalunya de Jutges per a la Democràcia i fundadora d'Àgora Judicial, Sílvia Ventura; l'advocat vinculat a associacions de veïns Tomàs Pou -a títol pòstum-, i el fundador i expresident de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates Josep Maria Bernat, que també va impulsar la llei de justícia gratuïta.

També recolliran medalles la vicepresidenta de la Comissió de Dones Advocades del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab), Pilar Rebaque; la lletrada del Jutjat Contenciós 17 de Barcelona, Ascensió Capel; la directora del Servei Comú Processal General d'Amposta (Tarragona), Paloma Sampedro; el metge forense Eneko Barberia; la professora de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) i directora general de Dret i Entitats Jurídiques de la Conselleria de Justícia, Maria Elena Lauroba, i l'exdegà del Col·legi de Procuradors de Barcelona Ignacio López.

ESMENTS HONORÍFICS

En l'acte, també s'entregaran esments honorífics a la periodista de tribunals des de 1999 Isabel Palaus -que des del 2008 és responsable d'aquesta secció a TVE Catalunya-, al Col·legi d'Advocats de Tortosa (Tarragona), al projecte d'atenció a dones víctimes de tracta Sicar.cat, i a la fundació dedicada a la integració Bayt Al-Thaqafa.

També tindran esments l'Equip de dinamització lingüística dels jutjats i, a títol pòstum, l'exdirector general d'Esport de la Generalitat i primera dona que "va exercir un càrrec màxim a Catalunya en l'àmbit esportiu oficial" Mercè Curull.