Publicat 1/7/2019 17:15:12 +02:00CET

El Govern de la Generalitat definirà el servei de llançadora al Prat i demana gestionar-lo a través de FGC

Damià Calvet
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, ha explicat que el Govern català serà l'encarregat de definir les característiques del servei de llançadora entre Barcelona i l'aeroport del Prat, i ha demanat gestionar-ho a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

"Aquest servei és nostre, el definirem nosaltres i també estem en condicions d'oferir-lo directament a través de l'empresa de Ferrocarrils", ha sostingut Calvet en una atenció als mitjans aquest dilluns.

Calvet ha remarcat que aquest servei "s'ofereix íntegrament" a Catalunya i que, per aquest motiu, és el departament de Territori l'encarregat de determinar-ne les característiques, un procés que ha indicat que es desenvoluparà en les properes setmanes i mesos.

Ha dit que a principis d'aquest any van enviar una carta a la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, per demanar aquesta competència i ha assegurat que els van donar la raó: "El Govern de la Generalitat el que ha fet és reclamar al Ministeri de Foment i Adif la capacitat per definir el servei".

Calvet ha indicat que definiran el servei sobre la base de freqüències, estàndards de qualitat i l'empresa que l'ha d'oferir, i ha exposat que l'aposta del departament és que la llançadora arribi a l'estació de Sants i continuï fins a les estacions de Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal.

POSSIBLES RETARDS

Quan li han preguntat si la definició del servei ha pogut aturar la segona fase de les obres de la llançadora, que ha de desenvolupar les vies i la catenària, Calvet ho ha negat: "En absolut".

"Estem acostumats que el Govern central aturi licitacions i adjudicacions. Fins i tot que molt freqüentment deixi les obres a mitges, tant de les carreteres com de la xarxa ferroviària", ha criticat.

Per aquest motiu, el conseller ha demanat acabar les obres i que el Govern espanyol liciti i adjudiqui la segona fase, després d'haver construït l'estructura principal --el túnel--, la qual cosa ha subratllat que es pot fer sense que el servei estigui definit: "Necessitem que les obres estiguin acabades per definir un bon servei".