Publicat 8/9/2020 13:47:04 +02:00CET

El Govern flexibilitzarà les visites a les residències

El director estratègic de l'Atenció Primària de la Conselleria de Salut de la Generalitat, Rafa Ruiz, durant l'entrevista del programa 'Els Matins' de TV3 aquest dimarts 8 de setembre.
TELEVISIÓ DE CATALUNYA

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El director estratègic de l'Atenció Primària de la Conselleria de Salut de la Generalitat, Rafa Ruiz, ha anunciat aquest dimarts que el Govern flexibilitzarà les restriccions de les visites a les residències per l'epidèmia.

En una entrevista de TV3, Ruiz ha indicat que el nou protocol només restringirà les visites a les residències en funció de l'estat del centre i no pas de l'entorn o la regió; i també que les famílies podaran visitar els asils "un mínim d'un cop per setmana".

Segons Ruiz, el 95% de les residències catalanes es troben en una situació "verda o taronja", la qual cosa vol dir que no tenen casos o que n'hi ha algun però està molt controlat, per la qual cosa es podrien suprimir les restriccions.

Així, tal com ha explicat el director estratègic, l'objectiu és que els residents dels centres en fase verda o taronja puguin rebre visites de familiars o sortir-ne al marge de la situació epidemiològica de les regions sanitàries.

"La nostra proposta és tenir més en compte la situació de la residència que la de la comunitat; tot i que, òbviament, si la comunitat està en una situació que fa desaconsellable les visites, actuarem en conseqüència", ha afirmat Ruiz.

El nou protocol actualitzarà el que va presentar el secretari de Salut Pública Josep Argimon a mitjans d'agost, i està en fase de debat amb els diferents actors del sector, per la qual cosa Ruiz espera que es pugui publicar "a final d'aquesta setmana o començament de la següent".

Contador