Publicat 23/02/2021 16:04

El Govern expedienta Bosch per la seva gestió dels casos de presumpte assetjament a Acció Exterior

Archivo - Arxiu - L'exconseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparncia de la Generalitat, Alfred Bosch.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Ara la instructora decidir si el sanciona per no haver activat els protocols

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts obrir un expedient sancionador a l'exconseller d'Acció Exterior Alfred Bosch per la gestió dels casos de presumpte assetjament sexual en el seu departament de qui va ser el seu cap de gabinet Carles Garcias i per la qual va dimitir.

En una roda de premsa telemtica posterior al Consell Executiu, la consellera de Presidncia i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que s'ha pres aquesta decisió per una "presumpta infracció dels principis tics i de la norma de conducta" dels alts crrecs de la Generalitat, i ara se seguir la instrucció interna de l'expedient en qu els afectats podran declarar i es decidir si se'l sanciona o no.

Budó ha assenyalat que la instructora s'encarregar del procediment i haur de "dirimir l'existncia o no de responsabilitat de l'exconseller per no haver activat el protocol en cas d'assetjament sexual", per ha rebutjat donar més detalls sobre el contingut de l'expedient i les possibles sancions perqu és confidencial.

L'expedient arriba gairebé un any després que els casos de presumpte assetjament transcendissin públicament i Bosch acabés dimitint perqu no va activar els protocols establerts per a aquestes qüestions.

El Govern ha decidit obrir aquest expedient després de rebre tres informes diferents: a l'agost Funció Pública --depn de la Conselleria de Polítiques Digitals encapalada per Junts-- va elaborar un informe en el qual recomanava sancionar Bosch, i l'executiu va demanar un altre informe al Comit Assessor d'tica Pública --integrat per una majoria de crrecs d'ERC--.

Al desembre, el vicepresident del Govern, Pere Aragons, va demanar un tercer informe als serveis jurídics de la Generalitat i, un cop se n'ha conegut el contingut, aquest dimarts l'executiu ha decidit obrir l'expedient.

Considera que, malgrat que els dos últims informes no eren preceptius, eren necessaris per tenir el mxim d'informació possible: "Malgrat que hagi endarrerit la decisió final, demanar més informació per poder prendre una decisió d'un tema tan rellevant com aquest no és sobrer".

Quan li han preguntat si el Govern ha de fer autocrítica perqu s'ha endarrerit la decisió, Budó ha contestat que a tots els agradaria que l'Administració funcionés amb més celeritat, per ha posat en valor que finalment s'ha obert un expedient, "més enll dels terminis".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés