Publicat 4/2/2020 13:51:21 +01:00CET

El Govern exigeix "certeses" a Nissan sobre el futur de la planta de Barcelona

El secretari de treball Josep Ginesta
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha exigit aquest dimarts "certeses" a Nissan sobre el futur de la planta de Barcelona.

"Hem de demanar a la companyia que generi certeses, de claredat i d'informació, perquè els treballadors, però també la Generalitat, el Govern i el nostre país, necessiten certeses sobre el futur de la planta", ha exposat en una atenció als mitjans.

Ginesta ha alertat que "fa mesos" que esperen que arribin més models a la planta barcelonina i que la producció arribi a la seva capacitat màxima.

"Estan dient coses fora i coses aquí, ho estan vinculant a moltes decisions a nivell global, i això genera incerteses", ha avisat, i ha recordat que el futur de la multinacional japonesa incideix tant en els llocs de treball directes com en indirectes del sector de l'automoció.

El secretari general ha recordat que els treballadors de la planta es manifesten aquest dimarts davant del consolat general japonès a Barcelona: "És una reacció lògica".

I ha recalcat que els treballadors i el Govern han donat "reiteradament" mostres de suport al fet que l'activitat de Nissan continuï a Barcelona

"No pot ser que continuem en aquest escenari de notícies amunt i avall sobre què passarà amb la planta a Barcelona, sobretot, perquè aquest país ha confiat moltíssim en aquesta companyia", ha afegit.