Publicat 12/5/2020 15:58:21 +02:00CET

El Govern estudia un protocol en manifestacions perquè "no hi hagi propagació" de coronavirus

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en la roda de premsa del Govern
GOVERN

   BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat aquest dimarts que el departament treballa en "una proposta que garanteixi que no hi hagi propagacions" de coronavirus en les manifestacions fins que es trobi una vacuna per a la malaltia.

   En roda de premsa telemàtica al costat de les conselleres Alba Vergés i Meritxell Budó, Buch ha explicat que tots els departaments han presentat propostes al comitè del pla d'emergències Procicat per al retorn al funcionament de cada àmbit, com biblioteques, centres educatius i empreses.

   La seguretat i l'ordre públic recauen en la Conselleria d'Interior, i Buch ha explicat que el seu departament estudia propostes que s'ajustin al pla de desconfinament en matèria de manifestacions i protestes al carrer.

   "La gent té dret a manifestés, però haurà de ser d'una forma diferent a fins ara", ha explicat en preguntar-se-li com preveu que siguin convocatòries com la Diada de el 11 de setembre i el 12 d'octubre.

   En preguntar-se-li, no ha puntualitzat si la proposta amb què treballen contempla diferents mesures en funció de la fase de desconfinament o de la pandèmia a cada moment, i ha emplaçat a esperar que s'acabi la proposta i es faci pública per conèixer els detalls.

Contador