Publicat 16/6/2020 15:27:03 +02:00CET

El Govern espanyol reitera el compromís de reactivar la taula de diàleg al juliol

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero, compareix en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres al palau de La Moncloa.
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 16 juny (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, ha reiterat el compromís de l'executiu de reactivar al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat sobre el futur de Catalunya, però ha evitat concretar la data --tal com havia demanat ERC-- i el lloc on es podria celebrar la trobada.

Segons ha recordat Montero en la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ja va dir que "no tenia cap inconvenient en què la taula de diàleg sigui al juliol".

"Falta concretar la data, l'hora i el lloc de la reunió, però nosaltres encara pensem que només hi pot haver una solució dialogada a la situació a Catalunya", ha indicat.

La voluntat de l'executiu del PSOE i Podem és, un cop hagi passat "la part més dura" de l'epidèmia, "reprendre l'agenda que havíem acordat amb les diferents formacions polítiques que van fer possible la investidura" de Sánchez, tot i que "aquestes agendes cal adaptar-les a la realitat del moment present", ha explicat.

Així s'ha referit a ERC, un dels socis de la investidura. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès (ERC), va reclamar dilluns que aquest fòrum es reactivi "abans d'un mes", és a dir, abans del 15 de juliol, però Montero no ha respost a la petició.

EN CONTACTE AMB LA GENERALITAT

D'altra banda, la portaveu ha afirmat que, durant aquests darrers mesos, el Govern espanyol ha parlat en tot moment amb la Generalitat per tractar diferents qüestions i arribar a acords sobre com afrontar la crisi sanitària i com pal·liar-ne l'impacte econòmic i social.

"Probablement, no (s'ha parlat) de la situació de Catalunya, però hi ha hagut converses cada setmana en la Conferència de Presidents, i tots els ministres hem estat en contacte amb els membres del Govern", ha declarat.

Contador