Publicat 9/9/2020 11:27:48 +02:00CET

El Govern espanyol provarà de "maximitzar" el valor de la seva participació a Bankia en la fusió amb Caixabank

La vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, en la seva intervenció a DigitalES Summit
DIGITALES

MADRID, 9 set. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assenyalat que el Govern central treballarà perquè la fusió entre Caixabank i Bankia "maximitzi el valor de la participació pública" en aquesta segona entitat mentre es reforça l'estabilitat financera al país.

Durant la seva participació a DigitalES Summit, Calviño ha indicat que l'executiu, quan hagi de prendre la decisió oportuna sobre aquesta operació es guiarà "pels mateixos principis" pels quals s'ha guiat aquests darrers dos anys.

En concret, ha indicat que mirarà de "protegir l'interès general", la qual cosa passa "com sempre" per maximitzar el valor de la participació pública a Bankia, que és una de la "herències que s'arrosseguen des de la crisi financera", com també "reforçar l'estabilitat financera" al país.

Així mateix, Calviño ha remarcat que durant la "situació extraordinària" d'aquests mesos a causa de la pandèmia s'ha vist que, "afortunadament", després d'anys d'"intensa reestructuració" el sector financer "no és part del problema, sinó part de la solució".

En concret, la vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital ha destacat que el sector en aquests moments està ajudant a "canalitzar els recursos" que protegeixen el teixit productiu i l'ocupació.

"És important reforçar el sector financer perquè pugui continuar jugant aquesta funció tan important que té en la nostra economia, també en el futur", ha conclòs.

Contador