Publicat 8/9/2020 16:48:51 +02:00CET

El Govern espanyol no preveu posar cap trava a la proposta de fusió entre CaixaBank i Bankia

Conferència de premsa de la portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres
MONCLOA

Assegura que permetrà maximitzar la participació pública a Bankia i millorar la cohesió territorial del país

MADRID, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol veu amb bons ulls la proposta de fusió entre CaixaBank i Bankia i no té previst posar cap trava a l'operació sempre que es compleixin els objectius que considera primordials a l'hora de donar el seu vistiplau.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern central, María Jesús Montero, ha assegurat que no s'ha d'esperar si un procés de "summa o fusió" compleix els requisits que permeten donar més estabilitat a les finances públiques i al sistema bancari.

La ministra d'Hisenda ha explicat que perquè l'executiu aprovi una operació ha de protegir l'interès general del conjunt dels espanyols. "És una cosa raonable i que, per descomptat, es compleix en el cas de Bankia i CaixaBank".

També ha indicat que la proposta entre les dues entitats permet maximitzar la participació pública, i ha destacat la resposta "clarament favorable" del mercat borsari. En la seva opinió, el comportament en borsa ha estat un missatge de confiança dels inversors, que també repercuteix en el valor del conjunt del mercat i d'altres béns associats.

En aquest sentit, aprofitant la participació pública, l'executiu pretén ser capaç de poder ser present en la presa de decisions sobre l'operació, tot i que amb absolut respecte cap als òrgans d'administració dels bancs, els seus consells i juntes d'accionistes, "com no pot ser de cap altra manera".

"Ara el més imprescindible i fonamental és que aquest govern col·labori i contribueixi a afermar aquesta operació i que pugui tirar endavant amb totes les garanties dels supervisors, tant d'Espanya com els europeus. Aquí treballarem braç a braç amb les entitats financeres", ha remarcat.

Un altre dels objectius que ha d'aconseguir qualsevol procés de consolidació, en la seva opinió, és reforçar l'estabilitat del sistema financer i bancari del país i aportar seguretat tant als estalviadors com als inversors.

Contador