Actualitzat 12/4/2019 17:42:29 +00:00 CET

El Govern espanyol lamenta l'"episodi desastrós" contra Álvarez de Toledo a la UAB


Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Educació i Portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres que el Govern "lamenta profundament" l'"episodi desastrós" viscut aquest dijous a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), quan un grup d'estudiants va mirar d'impedir l'accés al recinte de la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo. Celaá ha insistit que el que necessita la societat catalana és "diàleg i convivència".

La Portaveu de l'Executiu s'ha referit així, després de la reunió del Consell de Ministres, a l''escarni' d'aquest dijous al cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals del proper 28 d'abril.

Isabel Celaá ha explicat que el Govern de l'Estat "lamenta profundament" l'assetjament viscut per Álvarez de Toledo i el seu equip quan miraven d'entrar a la UAB per participar en un acte. Es tracta d'un "maldestre episodi", que és "literalment inacceptable", segons ha dit.

INACCEPTABLE QUE S'IMPEDEIXI EXPRESSAR-SE A UN CANDIDAT PER LA FORÇA

En opinió de la ministra d'Educació, "la Universitat és el lloc en què, com ja va dir Unamuno, cal convèncer amb la intel·ligència, la paraula i no vèncer per la força bruta". A més, assenyala que aquest "assetjament" és "el contrari del que representa la política que és la paraula, el diàleg, el saber dir i el saber escoltar".

En aquest sentit, explica que el Govern central ha denunciat aquests fets perquè són "lamentables i inacceptables" i no només perquè es tracta del "contrari" del que pot fer-se a la universitat, sinó perquè la portaveu també considera "inacceptable" que a una persona se li impedeixi expressar-se i "a més amb força aparent".

Després de recordar que així ho ha transmès l'Executiu central des del primer moment en què es van produir els fets, ha insistit en la necessitat que "el que necessita la societat catalana" és "diàleg i convivència".