Publicat 30/10/2019 15:27:40CET

El Govern espanyol divulga fotos de la tomba de Franco a Mingorrubio

Imatge de la tomba de Franco amb una corona de la família i flors al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio, Madrid, 30 d'octubre del 2019.
Pool

MADRID, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha divulgat aquest dimecres fotografies de la tomba de Franco al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo, on es va dur a terme la reinhumació de les restes del dictador el passat 24 d'octubre, i afirma que manté la seguretat de la cripta.

Dilluns passat a la nit, l'executiu ja va difondre imatges de com havia quedat la basílica del Valle de los Caídos després de l'exhumació de Franco. Va anunciar, a més, que el recinte es reobriria al públic dimarts, un cop acabades les tasques de segellat i reposició de les llosetes de marbre que tapen l'espai en el qual es trobava la làpida del dictador.

I aquest dimecres, l'executiu ha difós les imatges de la cripta on descansa Francisco Franco, en què s'hi pot veure la làpida amb el nom del dictador, sense cap data, i guarnida amb un ram de flors vermelles i grogues i una corona de llorers amb una cinta amb la bandera d'Espanya i la inscripció: "La teva família".

El Govern central recorda que Patrimoni de l'Estat té la titularitat de la cripta de Mingorrubio i explica que manté les mesures de seguretat tant interiors com exteriors.

Quant a la reobertura del Valle de los Caídos, després del procés d'exhumació de Francisco Franco, l'executiu precisa que "transcorre amb normalitat". El centre havia tancat el passat 11 d'octubre per facilitar les tasques d'exhumació.