Actualitzat 17/5/2019 15:54:25 +00:00 CET

El Govern espanyol demana a Cs i el PP l'abstenció en la investidura com un "servei a Espanya"


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 17 Maig (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, ha convidat aquest divendres el PP i Ciutadans a abstenir-se en la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol, "de la mateixa manera que va fer el PSOE en el seu moment" amb Mariano Rajoy i com "un servei a Espanya". Celaá també ha precisat que l'Executiu central calcula que la investidura serà a finals de juny o, més aviat, a principis de juliol.

Segons la ministra portaveu, com que "les forces constitucionalistes recorden a la ciutadania que no s'ha de comptar amb les forces independentistes", ara tenen oberta una "manera perfecta" per evitar aquest protagonisme de l'independentisme, que és "abstenint-se en la investidura, per cert com va fer el PSOE en el seu moment amb la finalitat d'aportar estabilitat al país".

"És una qüestió que depèn d'ells i podria ser un servei a Espanya, tenint en compte que ningú no dubta, ni tan sols aquestes forces, que el nou govern estarà presidit per Pedro Sánchez", ha reblat, per convidar així el PP i Cs a "aportar valor a l'estabilitat del país".

Celaá ha al·ludit a la decisió del PSOE d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy a finals del 2016, una decisió que va suposar una fractura en el PSOE, la dimissió de Sánchez com a secretari general del partit i l'abandonament del seu escó al Congrés. D'aquesta manera, Sánchez va evitar abstenir-se en aquesta votació i va evitar també desobeir la direcció del partit.

Amb tot, fonts de l'Executiu central recorden que la posició que va adoptar el PSOE va ser la de l'abstenció i consideren que, tenint en compte tota la pressió que van exercir en el seu moment el PP i Cs perquè el PSOE s'abstingués, ara haurien de ser coherents.

En tot cas, Celaá ha deixat clar que la vocació de Sánchez continua sent governar en solitari, amb un programa que considera "suficientment potent" per poder dur-lo a terme amb acords amb diferents forces, això sí, reconeixent que seran "acords molt preferents amb Unides Podem".